Lagkampen

Lagkampen arrangeras varje år av medlemmar.

Lagkampen är en aktivitetshelg för medlemmar av medlemmar som genomförs i maj varje år och är initierad av aktivitetsgruppen  Värmlandstollarna.

Syftet med lagkampen är att inspirera fler att träna och tävla jaktlig med sina tollare. Genom att kunna vara med på lagkampen så kan det vara den första inkörsport en till att använda hunden till det den är avlad för.
Det ska också generera aktiviteter utanför själva lagkampshelgen med gemensamma lagträningar samt uttagningar om man har många som vill vara med.

Tävlingen ska genomsyras av glädje och social gemenskap runt ett gemensamt intresse. Det jaktliga ska dock premieras på de olika arbetsuppgifterna.

Det långsiktiga målet är att fler ska aktivera sina tollare inom den jaktliga delen, så att fler hundar egenskapsbedöms. Detta ger oss en bättre koll på avelsbasen och möjligheten att avla fram ännu bättre individer.

I varje lag ingår fyra tollare, varav minst en unghund och högst en elithund.

Tävlingsmomenten består av apportering, dirigering och lagsök med dummies samt kluriga och hemliga förartävlingar däremellan!

Läs huvudreglerna här!


Välkomna till Lagkampen 2019 31/5- 1/6

Plats: Nordic Camping, Röstånga, vid Söderåsen i Skåne
Vi startar kampen på fredag morgon och på lördagen avgörs det.
Fyra hundar i laget.
Markeringar och linjetag/dirigering och lagsök.

På Nordic Camping Röstånga har vi reserverat några campingstugor och några husvagns/ husbilsplatser.
Stugorna och husvagnsplatserna är reserverade från torsdagen till söndagen.
Dessa stugor kan inte bokas online utan enbart via Nordic camping mail: rostanga@nordiccamping.se eller telefon (0771- 101200). Ingen bokningsavgift.
Nordic Camping erbjuder rabatt 15% på dygn 2 och 3 om man väljer att stanna fredag, lördag och/ eller söndag ( från torsdag). Uppge kampanjkod ”tollare19” vid bokning.
Stugorna och platserna är reserverade fram till den 10 april.
Anmäla ert lag senast den 10 april.
Anmälan sker till Annika Rask  annika_rask@hotmail.com
Anmälningsavgift: 500kr
Betalning via swish till Annika Rask 0736- 316858

Lagkampen har en egen facebooksida Lagkampen 2019