Tollarspecialen

Varmt välkomna till Tollarspecialen 2019

2019 kommer Tollarspecialen att arrangeras mellan 1-4 augusti i Sälen, Dalarna.
Vi kommer att utgå från Olnispagården som ligger i Transtrands socken som är en gårdsplats vid Västerdalälven. Olnispagården ligger ca 5 km från Lindvallen och ca 2 km från Sälensfritidsby. Lydnaden, Agilityn och Utställningen kommer att vara vid Olnispagården. Det kommer även finnas tillgång till lättare förtäring vid Olnispagårdens bystuga. Tollingjaktprov och WT kommer att vara i närheten i Sälenskogarna.
Sälen är ett av Sveriges populäraste vinterresmål, men här finns också massor av spännande och roliga sommaraktiviteter. Aktiviteter som passar alla, hela familjen kan ha roligt och njuta av sommaren tillsammans!

Det finns allt från restauranger, bio, äventyrsbad, BikePark och mycket mer.

För mer information om Tollarspecialen läs på: specialen.tollarklubben.se


Resultat från tidigare specialer hittas här > > >


Tollarspecialen arrangeras varje år av något distrikt i Tollarklubben. För många är detta årets höjdpunkt och åker långväga för att delta i jaktprov och utställning, där det koras TOLLARMÄSTARE och JUNIORTOLLARMÄSTARE. Lydnads- och Agilitytävling brukar också anordnas med korandet av Årets Lydnadstollare och Årets Agilitytollare.

Årets Svenska Viltspårstollare, Årets Svenska Jaktprovsmeriterade tollare på Retrieverprov och Årets Svenska Tollingjaktprovsmeriterade tollare utses också.


Ny organisation för Tollarspecialen 2015

Specialen bara växer sig större och större! Vi hade i Halland 2014 ca 460 starter. Detta kräver långa förberedelser och en fast grund som kan fixa detta. Ett påpekande från revisorerna var att specialen måste styras upp mer, framförallt när det gällde ekonomin. Styrelsen beslöt då förra året att göra en ändring i organisationen, så det är fler personer som hjälper till. Detta också för att vi skall kunna hjälpa de aktivitetsgrupper, som vill arrangera specialen i sitt distrikt.

Vi har fått ihop ett bra team, som har en del års erfarenhet av specialen, som är grunden i organisationen. Sen är det upp till arrangerande distrikt att sätta ihop sitt gäng. Vi hoppas detta kan hjälpa till, så att fler visar sitt intresse för att ha specialen i sitt distrikt.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer: specialen@tollarklubben.se

// Gunliz och Carina

Tollarspecialen org