Valpkullar

ValpförmedlingKontakta gärna någon av Tollarklubbens rasinformatörer innan du köper valp! De ger dig råd och tips om var det finns kullar som är förmedlingsbara enligt de regler klubben satt upp för bra avel och från uppfödare som är anslutna till rasklubben.

Här kan du läsa om vad man bör tänka på när man köper en tollarvalp och vad Tollarklubben förväntar sig av dig som valpköpare.

Information om rasen hittar du på vår hemsida genom att klicka på Rasen ovan. Läs gärna artikeln skriven av Åsa Lindholm som varit publicerad som rasspecial i Hundsport 1997.

Rasinformatörerna kan ibland hjälpa till att hitta hundar till fodervärdar. Oftast hittar dock uppfödarna själva fodervärd. Du kan också själv ta kontakt med någon av uppfödarna, en lista över dessa hittar du här.

Rasinformatörerna kan också hjälpa till att förmedla kontakt för omplacering av tollare som behöver ett nytt hem av olika anledningar. När kontakten är förmedlad är det dock upp till dig att hålla kontakten med de personer/familjer som är aktuella. Det är svårt för oss att veta annars hur aktuell omplaceringen är!

Är du intresserad av att köpa Tollare 2020? Läs då detta